3.10.08

Přednáška amerického profesora na FA VUT v Brně

Ve čtvrtek 9. října 2008 v 15 hodin se na Fakultě architektury VUT v Brně uskuteční přednáška amerického profesora architektury Raymonda Isaacse.

Raymond Isaacs je architektem a současně i zahradním architektem se zaměřením na městskou krajinu. V současné době působí jako profesor architektury na Univerzitě státu Wisconsin-Milwaukee. V tomto roce působí v rámci sabbatical programu ve své kanceláři v St.Gallenu ve Švýcarsku.

Po 10ti letech věnovaných převážně publikační a akademické výzkumné činnosti se jeho zájem přesunul na praktický výzkum environmentálního designu, výtvarného umění a hudby. V jednom z jeho posledních projektů se prolínají koncepty několika disciplín, aby tak vytvořily řešení městských prostor s otevřeným koncem.

Profesor Isaacs vyučoval na několika školách ve Spojených státech a v Evropě. Vedle svého hlavního působiště na Univerzitě Wisconsin-Milwaukee, dále působil na University of California, Berkeley, Louisiana State University, a na Dresden University of Technology jako Senior Fulbright Scholar.